2015-lista, hurra!

Hej raringar,
jag hade ganska många nyårslöften som vanligt den här gången men det kanske viktigaste var att ta tag i bloggen så ja, här är jag. Välkommen tillbaka till både mig själv och er! Här kommer en lista om 2015:
 
 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Jag började skriva en roman, flyttade till Brighton, jobbade på teater på riktigt, gick på massa tinderdejter med britter (haha!), jag lämnade någon (eller några!) jag verkligen älskade för något jag inte visste om det var rätt, började läsa kreativt skrivande på universitetet, bodde på landet, hängde med korpar och hur mycket andra nya grejer som helst. Ja! Jag var ju på Harry Potter-Studios.

IMG_2449
 
IMG_2470


Vilka länder/städer besökte du?
Göteborg, Stockholm, Brighton & London.

Vad var din största framgång 2015?
Oj, att jag flyttade till Brighton antar jag. Och att jag kom in på Valand förstås! 

IMG_2325

Bästa köpet?
Min fantastiska 40-talsklänning som jag köpte på Etsy och kanske den där Iceage-biljetten som gjorde att jag träffade världens finaste människor. 

IMG_2257
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag och Elly hittade tillbaka till varandra. Min bästa vän Jennifer fanns för mig genom hela året och gav mig massa kloka råd. Sena efterfester på teatern med dem jag gillar mest och kyssar backstage. My incredible friend Melanie, hi Mel! 

Och ledsen?
Världen vi lever i. Samt min apatiska månad när jag kommit hem till Sverige igen.

Årets låtar?
Yoü and I med Lady Gaga, Blue med Marina and the Diamonds, The Lord's favourite med Iceage och Blue on Blue med Bobby Vinton. Samt en bubblare.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Under året så tänkte jag nog många gånger att jag var ledsnare men det stämmer inte. 2015 var ett av mina bästa år någonsin. Främst för att jag hade såna fantastiska vänner som fanns med mig fast de var flera mil bort. Både åt ena och andra hållet. 

 

Favoritserie?
Twin Peaks klättrade upp som favorit. 

Bästa filmen?
Eraserhead :) skämt åsido.. Hm. Jag minns faktiskt knappt vad jag sett för filmer i år. 

IMG_2667


Bästa boken du läste i år?
Processen. Jag började på Hangover Square också. Den verkar bra. Stelt att jag bara läste dåliga böcker... 

IMG_2473
 
 
IMG_2659


Bästa matupplevelsen?
Lunch på Iydea, lyxmiddag eller afternoon tea på Terre á Terre, dejtfrukost på Wai Kika Moo Kau och bakisburgare på The Lovin Hut. 

Något du önskade dig och fick?
Ett jobb på Rialto. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag vaknade och var en lipsill för att jag saknade alla mina vänner i Sverige. Åt lunch med min syster. Begav mig till en pub för att träffa mina kollegor. Dit kom även mina andra vänner. Jag fick höra att det inte fanns någon annan plats folk hellre ville vara än med mig. Gick på klubb, dansade till I've had the time of my life. Gick hem med klackarna i handen och somnade bredvid en fin person. <3 

IMG_2817

 Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
En publicerad bok.

Vem saknade du?
Jennifer första halvåret. Annars Melanie, Marcus, mina syskonbarn, Olli och alla på teatern. 

Nyårslöfte?
Hemlisar hela bunten.

 
 

Högsta önskan just nu?
Att alla fina personer jag träffade under 2015 ska finnas i mitt liv föralltid och att det inte ska knyta sig i magen av saknad när jag gör den här listan nästa år.

Listor från tidigare år.

2014

2013