helgen v.21 // examen, loppis, val och one direction

Det här inlägget tog ju förstås som vanligt tusen år att fixa. Hur som helst, förra helgen var faktiskt ganska fullspäckad och jag hittade på saker med Jennifer varje dag. 
Fredag:
IMG_1430 (kopia)
På fredagen vaknade jag med en underlig känsla som jag jagats av hela helgen och denna veckan. Känslan av att jag har tusen saker jag måste göra till skolan för att annars kommer jag inte få betyg. Denna känslan stämmer dock inte eftersom fredagen var min examensdag och jag är ÄNTLIGEN klar med mina gymnasiebetyg. Jag firade med finfrukost.
  
IMG_1434 (kopia)
Efter att härjat runt på stan i några timmar så slog jag och Jennifer oss ner på Puta Madres uteservering.
 
IMG_1432kopia
Clara kom också förbi för att gratulera mig <3
 
IMG_1435 (kopia)
 
IMG_1437 (kopia)
 
IMG_1441 (kopia)
Vi drack världens godaste margaritas innan vi vinkade av Clara.
 
IMG_1459 (kopia)
Jag och Jennifer gick däremot in på restaurangen för att äta. Det är så tjusigt där inne! Tyvärr är det väldigtväldigtväldigt mörkt så den bästa bilden jag fick var denna (som inte ens är bra...).
 
Lördag:
IMG_1467kopia
På lördagen kom Jennifer förbi igen eftersom Hampen skulle hänga med sina kompisar hela helgen. Vi grillade portabelloburgare på min gård.
 
IMG_1469 (kopia)
Hejhej grillmästaren!
 
IMG_1470 (kopia)
Audrey hängde också med och spexade för oss med att klättra i träd och springa jättefort. 
 
IMG_1473 (kopia)
Nom! Burgare med veganost och mayo med sötpotatispommes.
 
IMG_1506 (kopia)
Den här bilden beskriver den dagen och kvällen extremt mycket. Vi kollade på den här typen av klipp lite för många gånger vilket gjorde att vi helt plötsligt förvandlades till One Directionfans (directioners?). Efter det spenderade vi otaliga timmar med att gråta till One Direction-filmen, kolla på musikvideos, leta efter konsertbiljetter och ranka våra favoriter i bandet. Mina favoriter är: 1. Harry <3 2. Niall 3. Louis och Jennifers lista innehåller samma personer fast i omvänd ordning.
 
Söndag: 
IMG_1479 (kopia)
Söndagen spenderade vi på Majornas megaloppis. Det såldes piroger från fönstren.
 
IMG_1480 (kopia)
 
IMG_1481 (kopia)
Majorna är så himla himla fint alltså, synd att en måste stå i kö i typ tio år för att få en lägenhet där...
 
IMG_1485 (kopia)
<3
 
IMG_1486 (kopia)
Den här helt fantastiska klänningen köpte jag för en spottstyver. Den hängde i ett träd tillsammans med massa andra vintageklänningar och säljaren var så rar. Den får hänga ovanför sängen tills jag kommer på ett lämpligt tillfälle att bära den på. Jag köpte några andra saker också som jag kanske visar en annan dag!
 
IMG_1492 (kopia)
Efter loppisen möttes jag och Hampen upp för att rösta. Såhär stolt var han över att rösta rosa.
 
IMG_1489 (kopia)
Såhär fint var det utanför vallokalen.
 
IMG_1494 (kopia)
När vi kom hem så bakade vi veganpizza som vi åt till valvakan. Några minuter hann vi fira att Soraya och F! kom in i parlamentet innan vi drabbades av illamående, ilska och sorg över Europas och Sveriges för den delens övriga röster. En mörk tid väntar oss och det är viktigare än någonsin att organisera sig och göra motstånd. 

Ta hand om er! Nu ska jag se om 1D-filmen och gråta över att Harry Styles är så snygg.

instagram våren 2014 (matedition)

Hejhejhej, här kommer nästa del av årets instabilder. Dessa bilder kommer från min matinsta som heter bonjourvego och den kan vara kul att följa om en är intresserad av veganmat.
 

Rawfoodpizza, burrito, amerikanska pannkakor, portobelloburgare med potatissallad, plockmat, dumplings, "kycklingburgare" med sötpotatispommes, soyghurt och knäcke med rödbetshummus, pizza, saffranspannacotta, blåbär och spirulinasmoothie, korv mä brö och potatismos, frukost, sushi, chokladcheesecake, frukost, dumplings och avokado med tångcaviar.
 
Och japp, den som säger nu att en "inte kan äta något som vegan" eller att "veganer bara äter sallad" kan ju ta sig en redig funderare.
 
Det var allt, kram!

instagram våren 2014

När jag kollade igenom här på bloggen så insåg jag att det var en himla lång tid sen jag delade med mig av mina mobilbilder vilket är himla knasigt eftersom jag ändå är en ganska flitig mobilfotare, hehe. Så nu kommer det bli två inlägg eftersom jag startat ett matinstagramkonto och jag tänkte att det kunde få ett eget inlägg. Hur som helst, här kommer mina instagrambilder från den här våren. Där heter jag bonjourmimounah om någon känner sig sugen på att följa!
 
I februari eller något liknande (det var så längesen så jag inte ens minns) så köpte jag en fin rostavla på loppis som jag placerade över sängen tillsammans med vimplar, pompoms och honeycombs. En ny soffa fick också följa med hem tillsammans med en matchande fåtölj och för hela det kalaset pungade jag upp ynka 350 kronor. Se där ja! Men, andra bilden föreställer inte huvudsakligen min soffa utan Jennifer som skålar i rosa lemonad för att GGGG startade upp, igen!
 
Här är min mobil när den tog en selfie innan den åkte in på lagning. Wow hur gick det till?! Och på nästa bild är det Ellinor under körsbärsblommen.
 
Mer körsbärsblom! Och, på påsk fick jag ett påskägg av Jennifer med veganskt godis. Nom. Asken med citronpastiller bär jag med mig ca jämt ifall en skulle bli sugen när en minst anar det.
 
Audrey blev utekatt och snokade skeptiskt omkring i buskarna. Jag delade även med mig av en bild på mig och min älskade lillebror från när vi var små.
 
Jag läste lite i Morrisseys självbiografi (dör vid tanken på att jag träffat och kramat honom!!!!!) och promenerade i Botaniska med Hampen.
 
Vi tog selfies.
 
Och jag unnade mig en snordyr blombukett som vissnade alldeles för fort.
 
Målade av en bild på Jennifer och hängde med Jennifer.
 
Jag tog ännu mer selfies och såg Moto boy för sjunde (?) gången. 
 
Köpte en murgröna som Audrey posade i och fotade ännu mer körsbärsblom.
 
Lät mamma och Ellinor ta en selfie med min mobil och såg Moto boy ännu en gång. Älskar honom<3.
 
Åt årets första jordgubbar och tog båten hem i solnedgången.
 
Fotade Hampen när han gosade med Audrey och köpte årets första pioner. Tusen emojihjärtan.
 
Och ja, avslutade med ännu mer selfies med Ellinor.