Grillade paprikor med bönsallad (vegan)

Hejhejhej hemskt mycket hej!
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept jag trixade ihop till lunch idag. Tyvärr insåg jag inte för än jag börjat äta hur attans gott det var och därför tog jag inga under tiden-bilder. 



Till fyra hungriga personer:
Fyra paprikor
Tre dl färdigkokt couscous (Alltså ca 1.5 dl okokt)
En burk krossade tomater
En schalottenlök
Tre vitlöksklyftor
Valfri mängd sojafärs
Mjölkfri ost (ex. Violife, jeezly eller cheezly)
iMat (eller annan växtbaserad matlagningsgrädde)
Sambal oelek

Börja med att koka couscous efter avgivningarna på paketet. Därefter fräser du lök och vitlök i en stekpanna. Häll i sojafärsen och krydda. I med tomaterna och låt puttra en stund. När couscousen är klar blandar du i det i pannan. Fyll sedan de urgröpta paprikorna med fyllningen och strö över osten. Lägg detta i en ungsform. Jag valde även att göra en ostsås på iMat och resterande ost som jag hällde runt paprikorna men detta är självklart inte nödvändigt.

In med formen i ugnen i ca 20-30 min och under tiden kan en göra bönsalladen, till min sallad använde jag:

Ett paket blandade bönor
Ett paket svarta bönor
Två nävar bladspenat
Några cocktailtomater

Tre msk olivolja
En msk balsamvinäger
Örtsalt

Blanda bönor, sallad och tomat i en skål. Blanda sedan en dressing av olja, vinäger och örtsalt och häll över salladen.

Ta ut paprikorna ur ugnen och servera med sallad och ostsåsen. Njut!
Publicerat i to eat