den eviga pannkakskärleken

Det är långhelg och det är det bästa jag vet. Jag ska spendera den med att klappa Audrey och laga pannkakor i mängder som jag och Hampen ska äta upp med blåbär och lönnsirap. Efteråt kan jag lägga mig i sängen en stund igen och läsa ut den där himla boken som jag aldrig blir klar med. Ingen stress. Till middag äter vi pannkaksrester och allt är frid och fröjd.
 
IMG_1047 (kopia)
 
IMG_1045 (kopia)
 
IMG_1050 (kopia)
 
Glad påsk på er och kram!
 

världens godaste veganska picknickmackor

Sådär, nu kommer som utlovat tipset på hur en slänger ihop jättegoda mackor på några minuter som en sedan kan ta med ut i solen och äta i en park. Idén kom från början från det här inlägget hos Niotillfem men eftersom jag varken äter kött eller mejeriprodukter så bestämde jag mig för att veganisera det.
 
 
Detta behöver du:
Ditt favoritbröd eller något som finns till hands (jag använde mig av surdegsciabatta)
Tofutti Cream Cheese, garlic and herbs
Tomat
Valfri vegansk påläggskorv (jag valde ÅH! från Astrid & Aporna för jag uppskattar den rökiga smaken på den, om en föredrar en tomatsmak på korv (hm) så rekommenderar jag någon av Wheatys produkter.)
Ruccola
Tryffelolja
 
Börja med att bre ett tjockt lager av tofutti på brödet. Efter det på med ruccola, tomat och lite flingsalt!
 
Lägg på valfri mängd korv och ringla över lite tryffelolja. Inte för mycket för då tar smaken över hela mackan!
 
Packa in den och ät upp i närmsta park!

inomhuspicknick, körsbärsblom och en tripp till botaniska

I onsdags hade jag, Jennifer och Ellinor planerat att ha picknick i Botaniska men eftersom vädret var så tråkigt på förmiddagen så bestämde vi oss för att ha picknick hemma hos mig på mitt golv istället.
 
IMG_1055 (kopia)
Vi dukade upp världens godaste mackor ("recept" kommer ikväll), minicheesecakes som jag och Jennifer slängt ihop kvällen innan, flädersaft och en skvätt vin. Allt veganskt förstås!
  
IMG_1059 (kopia)
Efter någon timma av mumsandes så kom solen fram, så vi bestämde oss för att åka ner till Botaniska i alla fall. Här är Ellinor på busshållplatsen utanför mitt hus. (Inte huset i bakgrunden, hehe)
 
IMG_1082 (kopia)
Vi åkte bussen ner till Lindholmen, därifrån tog vi Älvsnabben över till Järntorget. Det är för övrigt mitt bästa vår/sommartips. Ta båten från Lindholmen till Järntorget eller tvärtom, det är gratis och tar bara några minuter. Dessutom är det jättefiffigt för en kan ta med sig cykeln också så slipper en cykla över Göta Älvsbron vilket kan vara bra om en har höjdskräck som jag har...
 
IMG_1071 (kopia)
 
Ellinor som är så vacker så en smäller av.
 
IMG_1089 (kopia)
På Järntorget blommade körsbärsträden så som varje år stod hela Göteborgs befolkning där och instagrammade. (P.S. det gjorde jag också.)
 
IMG_1090 (kopia)
Framme!
 
IMG_1099 (kopia)
Vi slog oss ner under körsbärsträden förstås. Större göteborgspopklichéer kan en ju leta efter...
 
IMG_1100 (kopia)
Som sagt...
 
IMG_1106 (kopia)
Vi tog tillfället i akt att äta mer cheesecakes och dricka mer saft, nom.
 
IMG_1102 (kopia)
Jennifer som också är så vacker så jag smäller av.
 
IMG_1119 (kopia)
Efter någon timme började det kallna och vi sa hejdå Botaniska för den här gången. Ja, det är jätteirriterande att bilden är sne men jag vet inte hur en gör för att stabilisera den. 
 
Hejdå!