rostad pumpa och sötpotatissoppa

Så igårkväll var jag på kreativt humör och bestämde mig för att testa att göra något nytt till middag. Jag har ätit pumpa och sötpotatissoppa en gång men jag bestämde mig för att testa att göra en helt egen version av det. Superenkelt och jättegott! Till och med Hampen uppskattade det och gav den betyget "restaurangklass".
Här kommer det receptet:
 
Du behöver (till ca tre-fyra personer)
En butternutpumpa
En sötpotatis
Två-sex dl vatten (beroende på hur tjock soppa man vill ha)
En burk kokosmjölk
Två chilis
Två buljongtärningar
Fem vitlöksklyftor
Citron
Kryddor (jag tog spiskummin, salt, peppar, vitlökspulver, oregano och basilika)
 
Först skalar man pumpan och sötpotatisen och skär den i ganska stora bitar. Skär chilifrukterna på mitten och ta ut kärnorna.
 
På med potatisen, pumpan, chilifrukterna och tre vitlöksklyftor på en plåt tillsammans med salt och olja. Sen in i ugnen på 225 grader i ca femton minuter eller tills de blivit mjuka.
 
När de är klara i ugnen så tar man fram en kastrull och slänger i allt från ugnen. Sen mixar man allt till en god gröt. I med kokosmjölk, vatten och kryddor. Låt det koka ihop några minuter innan du smular i två buljongtärningar och pressar i de två andra vitlöksklyftorna. Krydda och låt det koka i tio minuter!
 
 
Servera med goda tillbehör såsom fetaost, naturell yoghurt, bröd och oliver. Ät upp och njut!
Publicerat i to eat
#1 / / Sandra Leone:

Men åh, ja, hurra! Jag har tänkt hela veckan att jag ska prova att göra något med pumpa och det ska minsann bli detta

#2 / / Becka [fotoblogg]:

Åh så gott.